Pyszne soki, duża objętość i bardzo dobra cena. Zamawiam drugi raz i na pewno nie ostatni. Przesyłka jest bardzo szybko. Kontakt ze sklepem jest bardzo dobry. Soki są naprawdę bardzo bardzo dobre a butelki wymienne :)) Polecam każdemu.

Agnieszka

Chodorowska

Właśnie kończę trzeci dzień detoxu sokowego. Wszystkie soki są przepyszne, chociaż troszkę się ich obawiałam. Ani razu nie czułam się głodna, jestem wypoczęta i nie pamiętam kiedy miałam tak płaski brzuch. Oczywiście już poleciałam wszystkim znajomym, część już nawet zamówiła taki zestaw i czekam z niecierpliwością na ich ocenę.

Julia

Walkowiak

Chce tylko powiedzieć, że to najlepsze co mnie w życiu spotkało. Uzależniłam się totalnie od tych soków. I zamawiam już któryś raz z rzędu. Stosuje soki jako zamiennik niektórych posiłków. Czuje się milion razy lepiej. Dziękuje, ze jesteście ♥️

Adrianna

Karwowska

Polecam trzydniową dietę sokową Soki bardzo smaczne, świeże, dobrze skomponowane smaki. Transport soków zorganizowany rewelacyjne, soki zabezpieczone, dojechały schłodzone ! Polecam, na pewno skorzystam ponownie

Natalia

Koroluk

Produkty smakowo bardzo wysokiej jakości, ciekawe alternatywne rozwiązania sokowe (sok z czosnku!), wiarygodne źródło zdrowego odżywiania się. Na plus też duży wybór soków i wariantów smakowych oraz szklane butelki. Sklep internetowy działa bez zarzutu a wysyłka super szybka, tak samo jak dostawa. Paczka zamówiona internetowo dotarła wzorowo zapakowana a produkty w środku zabezpieczone idealnie - wypełnienie paczki papierowe w większości, bezproblemowe w segregacji. Polecam!

Izabela

Zielińska

Tłocznia Chocznia to historia niezwykłego przedsięwzięcia mającego swój początek w 2015 roku. To firma-idea traktująca żywność z szacunkiem i artystycznym zacięciem. To zdrowe surowe tłoczone soki z świeżej zieleniny, owoców i warzyw.
 

Nasza przygoda z sokami zrodziła się z przyjaźni dwóch osób. Miłośników wina, cydru i zdrowego odżywiania, pragnących pozyskać z lokalnych jabłek moszcz (surowy sok jabłkowy), będący surowcem i początkiem drogi do uzyskania własnego domowego cydru. Pierwsze kroki stawialiśmy w przysłowiowym garażu.  Szczęśliwie dla nas, położony był on w miejscowości Chocznia, z której pochodzimy. Późniejsza nazwa firmy przyszła więc naturalnie - „Tłocznia Chocznia” - lepiej być nie mogło. Kupno podstawowych urządzeń do obróbki owoców, umożliwiło nam pierwsze tłoczenia. Surowy sok z jabłek, buraka, aronii czy marchewki, popłynął szerokim strumieniem. Początkowe degustacje tych wyrobów przerosły nasze najśmielsze oczekiwania. Mlaskaniom i siorbaniom nie było końca. Podekscytowani, zrozumieliśmy, że surowy, nieprzetworzony sok z owoców i warzyw to wyrób najwyższej jakości o niebanalnym smaku, charakteryzujący się wysoką wartością odżywczą oraz licznymi właściwościami zdrowotnymi. Własny cydr z bąbelkami mieliśmy kilka miesięcy później…

Kolejne pomysły przyszły szybko. Liczne degustacje świeżo tłoczonych soków skłoniły nas do eksperymentów. Postanowiliśmy stworzyć idealną mieszankę soków. Pomogła wiedza i doświadczenie zdobyte w roli kipera. Pierwsze testy pokazały potencjał mieszanki surowych soków z jabłek, pomarańczy i marchewki, później zwanego sokiem Energia. Kolejna pozycja, która zwróciła naszą szczególną uwagę, była mieszanka soków z buraka, jabłka, grejpfruta i imbiru znana po dziś dzień pod nazwą Detox. Zwieńczeniem naszych eksperymentów i perłą w koronie okazała się mieszanka soków z jabłka, szpinaku i pomarańczy zwana sokiem Zielony, który kilkanaście miesięcy później zdobył główną nagrodę na Małopolskim Festiwalu Smaku. Wszystkie wyżej wymienione soki do dziś znajdują się w naszej ofercie i są częściami składowymi przygotowywanych przez nas diet sokowych. Machina ruszyła.. Aspekty zdrowotne naszych wyrobów były dla nas fundamentalne. Nie wyobrażaliśmy sobie, aby tak zdrowy i szlachetny wyrób, jakim jest surowy sok tłoczony, wyciśnięty ze świeżych owoców i warzyw rozlewać do butelek plastikowych. Dlatego zdecydowaliśmy, iż surowe soki będziemy pakować wyłącznie do butelek szklanych, które łatwo zwrócić lub poddać procesowi recyklingu. Szybko okazało się, że proponowane przez nas mieszanki świeżych soków zdobywają podniebienia naszych Klientów. Pochlebne opinie na temat tłoczonych przez nas wyrobów dopingowały nas do jeszcze cięższej pracy.   Kolejne wyroby, w tym bezalkoholowy Grzaniec Jabłkowy coraz liczniej serwowany jest na stokach narciarskich południowej Polski. W zrobieniu kolejnego wielkiego kroku pomogły Fundusze Europejskie. Pozyskane środki zainwestowaliśmy w nowy zakład produkcyjny, który wyposażyliśmy w najnowocześniejsze urządzenia do tłoczenia soków. Praca z surowym sokiem, który jest produktem wymagającym, wymusiła na nas wprowadzenie najwyższych standardów higienicznych. Późniejsze wdrożenie systemu kontroli bezpieczeństwa żywności HACCAP było już tylko formalnością. Nowy zakład dał nam wiele ciekawych możliwości. Sukcesywnie rozszerzaliśmy naszą ofertę. Nasze starania i smaczne wyroby docenili krytycy sławnego przewodnika kulinarnego Gault&Millau (tzw. Żółty Przewodnik) ,którzy wyróżnili naszą firmę pośród 170 najlepszych lokalnych producentów żywności w Polsce.

Swoją cegiełkę w promocję marki Tłocznia Chocznia dołożył Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego nominując nas do udziału w programie certyfikacji „Made in Małopolska”